Jak przyrządzić Ryż z cebulą i jajkami?

Przepis: Ryż z cebulą i jajkami

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Ryż z cebulą i jajkami?

Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka i zrumienić na jasnozłoty kolor. Opłukany ryż ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem cebuli i soli. Przyrządzić zasmażkę z tłuszczu i mąki, oziębić. Do zasmażki dodać gorący wywar, wymieszać, zagotować, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy smakowe. Jaja ugotować na półtwardo (6 min. ). Ugotowany ryż wyporcjować, polać sosem pomidorowym, położyć połówki jaja i posypać

cienko posiekanym koperkiem. Potrawę podawać z zieloną sałatą, ogórkową mizerią lub surówką z cykorii.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556