Przepis: Dorsz zapiekany
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Jak przygotowaćDorsz zapiekany ?
Szpinak podsmażony na maśle, doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką. Filety rybne układamy w żaroodpornym naczyniu, zalewamy mlekiem i bulionem. Dusimy 10 minut w w temperaturze 200 stopni c. Odlewamy wywar z ryby i odstawiamy. Filety wyjmujemy. W naczyniu żaroodpornym układamy szpinak, na nim rybę. Na małym ogniu roztapiamy masło. Wsypujemy mąkę wlewamy wywar rybny i mieszamy. Dodajemy łyżkę startego sera i podgrzewając, cały czas mieszamy aż ser się stopi. Sosem polewamy rybę, posypujemy łyżką startego sera i zapiekamy w piekarniku, aż się ser zarumieni – około 20 minut-