Przepis: Placki ziemniaczane inaczej
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas smażenia: 5 min.
Jak przyrządzić Placki ziemniaczane inaczej?
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tartce razem z cebulą. Wymieszać z jajkami i mąką. Dodać sól i pieprz.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Dodać do cebuli. Razem dusić kilka minut. Ser zetrzeć na tarce.
Placki ziemniaczane smażyć na patelni (po jednym dużym), odwrócić i smażyć z drugiej strony. Na upieczoną stronę nałożyć cebulę z pieczarkami, obsypać serem i przykryć pokrywką. Są gotowe gdy ser się rozpuści.