Jak przyrządzić Zdrowe racuszki z dyni?

Przepis: Zdrowe racuszki z dyni

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.

Jak przyrządzić Zdrowe racuszki z dyni?

Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki, miąższ zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jaja umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, połączyć ze śmietaną, dynią i ubitą pianą z białek, przesianą mąką, posolić. Tłuszcz rozgrzać, nakładać łyżką niewielkie racuszki i smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor. Usmażone racuszki układać na ogrzanych talerzykach. Osobno podać śmietanę i cukier.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553