Jak przyrządzić Zraziki z kalafiora po węgiersku?

Przepis: Zraziki z kalafiora po węgiersku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Zraziki z kalafiora po węgiersku?

Kalafiory oczyścić, umyć i ugotować w dużej ilości wrzącej wody z dodatkiem mleka, soli i cukru, w odkrytym naczyniu. Miękkie wyjąc z wrzątku, odsączyć. Ostudzone kalafiory odcisnąć przez czystą ścierkę, usuwając nadmiar wody, podzielić na części i przepuścić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu. Do kalafiorów dodać bułkę, cebulę, jajka, sól, dokładnie wyrobić, uformować zrazy, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, dodać mąkę i paprykę, rozprowadzić zimnym wywarem, zagotować, dodać koncentrat pomidorowy, sól i wymieszać ze śmietaną. Podawać zrazy z sosem węgierskim i kluskami półfrancuskimi.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22554