Jak przyrządzić Kopytka w sosie pieczarkowo – paprykowym?

Przepis: Kopytka w sosie pieczarkowo – paprykowym

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.

Jak przyrządzić Kopytka w sosie pieczarkowo – paprykowym?

Jeszcze ciepłe ziemniaki po ugotowaniu należy przecisnąć przez praskę a następnie ostudzić.

Po ich wystygnięciu dodać trzeba jajko, sól, mąkę ziemniaczaną i tyle mąki pszennej, aby ciasto miało dość sprężystą konsystencję.

Z gotowego ciasta należy toczyć wałeczki grubości palca.

Wałeczki zaś nożem oprószonym mąką kroić pod skosem.

Tak przygotowane kopytka wrzucać na lekko osolony wrzątek i gotować 3 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię.

Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć na 2 łyżkach masła z pokrojoną papryką, dodać wymieszany w 1,5 szklanki wody sos pieczarkowy, gotować aż sos zgęstnieje.

Sosem polać kopytka.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556