Jak przyrządzić Koszyczki z filo z kremem i granatem?

Przepis: Koszyczki z filo z kremem i granatem

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 33min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 8 min.
Czas pieczenia: 5 min.

Jak przyrządzić Koszyczki z filo z kremem i granatem?

Ciasto tniemy na kwadraty 11 cm na 11 cm.

Wkładamy do formy na muffiny tak, aby powstał dołek.

Pieczemy na złoty kolor w temp. 180 stopni.

Wystawiamy i studzimy.

Żółtka gotujemy z mlekiem i miąższem z laski wanilii oraz cukrem. Mąkę ziemniaczaną rozcieramy w 3-4 łyżkach mleka i dodajemy do masy mleczno – jajecznej, cały czas mieszając.

Gdy masa będzie konsystencją przypominać budyń to przelewamy ją do upieczonych koszyczków z ciasta.

Granaty przekroić i wyciągnąć pestki. Pestkami posypać deser.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556