Jak przyrządzić Krem z serka homogenizowanego?

Przepis: Krem z serka homogenizowanego

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.

Jak przyrządzić Krem z serka homogenizowanego?

Galaretkę wsypać do garnuszka, rozpuścić w 3/4 szklanki wrzącej wody (dla łatwiejszego rozpuszczenia, jeśli trzeba, podgrzać, ale nie gotować). Serek rozetrzeć z cukrem pudrem i wanilią, a następnie połączyć, ucierając z gęstniejącą, ale jeszcze płynną galaretką. Wyłożyć krem do kompotierek lub pucharków i przybrać owocami świeżymi. Można też przybrać bitą śmietanką. Uwaga. Krem bardzo zyskuje na smaku, jeśli do serka dodamy 2-3 łyżki przetartych świeżych owoców lub mrożonych, np. Malin, truskawek, poziomek lub soku ze świeżej pomarańczy. Możemy wtedy zmniejszyć ilość wody wziętej do przyrządzenia galaretki o 1-2 łyżki. Przepis pochodzi z książki „nastolatki gotują” autorstwa pani sabiny witkowskiej.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553