Jak przyrządzić Naleśniki z masą budyniową?

Naleśniki z nadzieniem budyniowym to pyszna i sycąca propozycja na deser lub słodkie danie główne. Ich przygotowanie może wydawać się skomplikowane, ale dzięki naszemu szczegółowemu przepisowi krok po kroku, każdy będzie w stanie stworzyć te wyjątkowe danie w swojej kuchni. Zapraszamy do zapoznania się z naszym przepisem i odkrycia tajemnicy idealnych naleśników z nadzieniem budyniowym!

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli

Przygotowanie Ciasta:

  1. W dużej misce wymieszaj mąkę z solą.
  2. Dodaj jajka i mleko, następnie energicznie mieszaj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  3. Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej masło.
  4. Naleśniki smaż na złoty kolor z obu stron.

Składniki na Nadzienie:

  • 500 ml mleka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Przygotowanie Nadzienia:

  1. Zagotuj mleko w rondelku.
  2. W osobnej misce wymieszaj budyń z cukrem.
  3. Powoli wlej gorące mleko do masy budyniowej, ciągle mieszając.
  4. Dodaj ekstrakt waniliowy i gotuj, aż masa zgęstnieje.

Składanie Naleśników:

  1. Nałóż porcję nadzienia na środek każdego naleśnika.
  2. Zwiń naleśniki w ruloniki.
  3. Układaj je w naczyniu żaroodpornym.

Pieczenie:

  1. Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika.
  2. Piecz naleśniki przez 10-15 minut w temperaturze 180°C, aż się lekko zrumienią.

Podanie:

  • Podawaj ciepłe naleśniki posypane cukrem pudrem lub polane ulubionym sosem.
0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556