Jak przyrządzić Ptasia pianka deser?

Przepis: Ptasia pianka deser

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Ptasia pianka deser?

3 szklanki a do każdej wsypać 1 ½ łyżki żelatyny zalać 3 łyżkami zimnego mleka i uzupełnić gorącym mlekiem do ½ szklanki i dokładnie rozprowadzić żelatynę. Sparzyć jajka.

I krem

6 żółtek

2 łyżki masła

½ szklanki cukru pudru

Wszystkie składniki zmiksować i dodać chłodne mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać do tortownicy. Wstawić do lodówki.

II krem

6 białek

1 szklanka cukru pudru

Ubić białka na sztywno i dodać cukier puder. Podzielić na dwie części. Do jednej części dodać 2 łyżki kakao i wystudzoną żelatynę z mlekiem. Szybko zmiksować i wylać na żółty krem w tortownicy. Wstawić do lodówki.

III krem

Do drugiej części białka dodać wystudzone mleko z żelatyną i szybko zmiksować a następnie wylać na brązowy krem do tortownicy. Wstawić do lodówki.

Na biały krem wylać wystudzoną i tężejącą czerwoną galaretkę.

Wstawić do lodówki.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553