Jak przyrządzić Racuchy z syropem klonowym?

Przepis: Racuchy z syropem klonowym

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Jak przyrządzić Racuchy z syropem klonowym?

Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechami włoskimi i solą. Roztrzepać jajka z mlekiem, dodać 2 łyżki tłuszczu i cukru. Wymieszaną mąkę dodać do mieszanki jajeczno-mlecznej i wyrobić na gładkie ciasto.

Odstawić na 1/2 godziny, aby wyrosło. Resztę tłuszczu rozgrzewać porcjami na patelni.

Za każdym razem wykładać na patelnię 4 porcje ciasta, posypać jagodami i wgnieść owoce w ciasto. Racuchy smażyć z dwóch stron na złotobrązowy kolor. Usmażyć około 16 racuchów. Gotowe placki polać syropem klonowym i posypać cukrem pudrem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556