Przepis: Tartaletki z owocami
Ile porcji: 8
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Tartaletki z owocami?
Posiekać masło z mąką, cukrem waniliowym i 2 łyżkami zimnej wody, szybko zagnieść. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. Podzielić na 8 części, wykleić foremki do tartaletek ( o średnicy 10 cm), gęsto nakłuć widelcem. Piec 10-15 minut w temp. 200 stopni C na złoty kolor. Owoce umyć, osuszyć. Budyń wymieszać z połową szklanki zimnego mleka oraz cukrem. Resztę mleka zagotować, wlać rozprowadzony budyń i gotować przez chwilę. Dodać masło, wymieszać, przykryć folią i odstawić do ostygnięcia. Babeczki napełnić budyniem, udekorować owocami i wstawić do lodówki na 1-2 godzin.