Przepis na Chrupkie rogaliki

Składniki potrzebne do przepisu: Chrupkie rogaliki

  • mąka 3 szklanki
  • margaryna 25 dag
  • śmietana 1 szklanka
  • żółtka 2 sztuki
  • cukier 1 szklanka
  • marmolada dowolna do nadzienia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Chrupkie rogaliki ?

    Mąkę przesiać, dodać margarynę i posiekać. Dodać śmietanę, żółtka i cukier. Zagnieść ciasto. Schłodzić ok godziny w lodówce. Wyjąć ciasto i rozwałkować na grubość ok 0, 5 cm. Wykrawać prostokąty. Dłuższy bok smarować marmoladą. Zwijać w rulonik tak by w środku powstała wolna przestrzeń piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Rogaliki posypać cukrem pudrem lub polać polewą

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556