Składniki potrzebne do przepisu: Cukiniowe racuszki
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 60 min.
jak przyrządzić Cukiniowe racuszki ?
Cukinię obrać i wydrążyć nasienniki, zetrzeć połowę cukinii na drobnej tarce, drugą połowę na grubych oczkach, odcisnąć nadmiar soku i przełożyć do miski (miałam po odciśnięciu soku 3 szklanki startej cukinii ). Płatki owsiane przyrumienić na suchej patelni i dodać do cukinii. Następnie dodać mąkę, trzy łyżki cukru, proszek do pieczenia, jajka i wiórki kokosowe. Wszystko razem wymieszać (ma powstać gęste ciasto). Patelnię nasmarować bardzo cienką warstwą oleju i kiedy będzie już gorąca kłaść małe porcje ciasta. Smażyć na złoty kolor na niewielkim ogniu. Gotowe posypać cukrem pudrem i podać z kisielem. Kisiel
morele obrać i wyciągnąć pestki. Zagotować 3/4 szklanki wody z 2 łyżkami cukru. Do gotującej się wody dodać morele i zagotować. Na koniec wsypać kisiel i mieszać aż do zgęstnienia.