Składniki potrzebne do przepisu: Czekoladki
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Czekoladki ?
Rozpuść czekoladę w rondelku wstawionym do garnka z wodą. Musi być bardzo gęsta. Czekoladę możesz wymieszać z orzechami, owocami, albo wiórkami i przelać do papierków.
Czekoladki z ajerkoniakiem: wlej trochę czekolady do papierka (ok 1/3 wysokości) i przechylając papierek rozlej po ściankach. Najlepiej przechylaj kilka razy co jakiś czas, tak, żeby czekolada na ściankach zdążyła stwardnieć (ścianki będą grubsze i ajerkoniak nie wyleje się tak łatwo).
Wlej ajerkoniak na zastygłą czekoladę i zalej następną warstwą. Udekoruj czekoladki kakao, bitą śmietaną, posypką, albo tym, co mają w środku (nie dotyczy ajerkoniaku ;))