Przepis na Mus truskawkowy z włoskimi ciasteczkami amaretto

Składniki potrzebne do przepisu: Mus truskawkowy z włoskimi ciasteczkami amaretto

  • >śmietanka kremówka 36% 200 ml
  • truskawki 60 dkg
  • >ciasteczka włoskie amaretto kilka sztuk
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Mus truskawkowy z włoskimi ciasteczkami amaretto ?

    Ubijamy kremówkę z łyżką cukru.Truskawki miksujemy na purre z 2 łyżkami cukru.

    W szklanym pucharku na dno kruszymy po jednym ciasteczku amaretto, na to dajemy po łyżce bitej śmietany. Następnie po dwie łyżki puree truskawkowego.

    Układamy warstwy jeszcze raz. Robimy kleksa z bitej śmietany. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

    Przed podaniem ozdabiamy pokruszonym ciasteczkiem amaretto oraz plasterkiem truskawki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553