Przepis na Pomada czekoladowa z kremem angielskim

Składniki potrzebne do przepisu: Pomada czekoladowa z kremem angielskim

  • czekolada gorzka 25 dag
  • cukier 25 dag
  • masło 25 dag
  • jajka 6 szt
  • mąka do formy
  • sól szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Pomada czekoladowa z kremem angielskim ?

    Żółtka utrzeć z cukrem.

    Dodać czekoladę i masło rozpuszczone na parze. Wymieszać na gładką masę.

    Białka ubić z solą na sztywną pianę.

    Połączyć z masą czekoladową.

    Przelać do wysmarowanej masłem i posypanej mąką formy.

    Piec 30 min w piekarniku nagrzanym temp. l80 stopni C. Wystudzić.

    Mleko zagotować z przeciętą wzdłuż laską wanilii. Odstawić na 10 minut, wyjąć wanilię.

    Mleko ponownie zagotować, a żółtka utrzeć z cukrem i powoli zalać wrzącym mlekiem i mieszając trzymać na małym ogniu aż do zgęstnienia kremu, nie gotować. Wystudzić.

    Ciasto wyjąć z formy, przybrać wiśniami i wiórkami czekoladowymi.

    Podawać z kremem.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553