Przepis na Pomarańczowy deser na gorąco

Składniki potrzebne do przepisu: Pomarańczowy deser na gorąco

  • pomarańcze 4 szt
  • żółtka 4 szt
  • >kremówka 150 g
  • cukier puder 2 czubate łyżki
  • >likier pomarańczowy 3 łyżeczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Pomarańczowy deser na gorąco ?

    Pomarańcze podzielić na cząstki, usunąć błonki. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć ze śmietaną i likierem. Rozlać krem do żaroodpornych miseczek, ozdobić cząstkami owoców i oprószyć cukrem pudrem. Miseczki wstawić do piekarnika i zapiekać 5 minut w 200st. Deser udekorować bitą śmietaną.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553