Przepis na Racuchy z jabłkami

Składniki potrzebne do przepisu: Racuchy z jabłkami

  • mąka pszenna 7 łyżek
  • jajka 4 szt
  • kefir 400 ml
  • cukier 2 łyżki
  • jabłka
  • proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
  • cukier puder
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Racuchy z jabłkami ?

    Żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i kefir mieszamy razem.

    Z białek ubijamy pianę. Dodajemy do przygotowanego ciasta. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Dodajemy cukier. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wkładamy do ciasta i dokładnie mieszamy. Smażymy na oleju na złoty kolor.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556