Przepis na Gotowana gruszka w winie

Składniki potrzebne do przepisu: Gotowana gruszka w winie

  • gruszka 2 szt
  • 200 ml 100 g 100 ml
  • kardamon 1 nasionko
  • 2
  • cynamon łyżeczka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia:
    Czas przygotowania: 30 min

     

    jak przyrządzić Gotowana gruszka w winie ?

    Gotowaną gruszkę można serwować jako deser lub jako dodatek do sałatki (wystarczy zmniejszyć lub zwiększyć ilość cukru.)

    Gruszkę obrać. Składniki połączyć w rondelku.

    Dodać owoce i gotować przez ok 10-12 min

    Zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia w zalewie.

    Przekroić na pół, pozbyć się nasion, i pokroić w wachlarzyk.

    Serwować z deserami lub na dietetycznej sałatce.