Przepis na Malinowo-kawowe ciasto

Składniki potrzebne do przepisu: Malinowo-kawowe ciasto

  • jajka 4 szt
  • cukier 10 łyżek
  • cukier waniliowy 3 torebki
  • mąka 8 łyżek
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • >mielone migdały 3 łyżki
  • orzechy posiekane 3 łyżki
  • czekolada 1 tabliczka
  • żelatyna 6 łyżeczek
  • śmietana kremówka 1 litr
  • >kawa capuccino w proszku 5 łyżek
  • maliny 25 dag
  • wiórki kokosowe
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
    Czas przygotowania: 90 min.

     

    jak przyrządzić Malinowo-kawowe ciasto ?

    Jajka ubić z 1 torebką cukru waniliowego. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy jajeczno-cukrowej.

    Dodać migdały, orzechy oraz posiekaną czekoladę.

    Ciasto delikatnie wymieszać i rozsmarować na wyłożonej pergaminem blaszce.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 minut.

    Ostudzić i przeciąć na dwa placki.

    Żelatynę namoczyć, a gdy spęcznieje, rozpuścić podgrzewając na małym ogniu.

    Śmietanę ubić z dodatkiem pozostałego cukru waniliowego.

    Połączyć z żelatyną i kawą wymieszaną z 5 łyżkami wrzątku.

    Dodać do tego 2/3 malin.

    Polowe kremu rozsmarować na placku, przykryć drugim i rozsmarować resztę masy.

    Wstawić do lodówki na 4 godziny, po czym udekorować malinami i wiórkami kokosowymi.

    Ciasto już jest gotowe do podania.