Przepis na Maślane gofry

Składniki potrzebne do przepisu: Maślane gofry

  • masło 200 g
  • cukier 200 g
  • jajka 4 sztuki
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • >mąką 200 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas pieczenia: 5 min.

     

    jak przyrządzić Maślane gofry ?

    Masło rozpuścić ostudzić. Jajka ucieramy z cukrem, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać sok z cytryny i mąkę, dobrze połączyć składniki. Na końcu dodajemy rozpuszczoną margarynę – ucieramy.

    Przygotowane ciasto wylewamy po trochę na rozgrzaną gofrownicę.

    Pieczemy do momentu zrumienienia.

    Przygotowane gofry można polać czekoladą i podawać z owocami.