Składniki potrzebne do przepisu: Ptasia pianka
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
jak przyrządzić Ptasia pianka ?
Żelatynę zalewam niewielką ilością wody. Kiedy spęcznieje, rozpuszczam ją podgrzewając delikatnie.
Galaretkę wiśniową rozpuszczam w 100ml gorącej wody. Dodaję 1/3 żelatyny. Studzę.
Ubijam mikserem 25 dag śmietany, mieszam z galaretką. Kiedy masa zacznie tężeć, łączę ją z pianą ubitą z 1 białka i 1 łyżki cukru pudru. Wylewam na spód natłuszczonej formy z kominkiem. Wstawiam do lodówki na ok 30 minut.
W ten sam sposób przygotowuję 2 kolejne warstwy pianki, wylewając jedną na drugą.
Gotowy wieniec wybijam na paterę. W kominie umieszczam pokrojone na kawałki owoce