Przepis na Ptasia pianka

Składniki potrzebne do przepisu: Ptasia pianka

  • galaretka wiśniowa 1 szt
  • galaretka brzoskwiniowa 1 szt
  • galaretka agrestowa 1 szt
  • śmietana kremówka 75 dag
  • żelatyna 3 łyżki
  • białka 3 szt
  • cukier puder 3 łyżki
  • owoce sezonowe dowolna
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Ptasia pianka ?

    Żelatynę zalewam niewielką ilością wody. Kiedy spęcznieje, rozpuszczam ją podgrzewając delikatnie.

    Galaretkę wiśniową rozpuszczam w 100ml gorącej wody. Dodaję 1/3 żelatyny. Studzę.

    Ubijam mikserem 25 dag śmietany, mieszam z galaretką. Kiedy masa zacznie tężeć, łączę ją z pianą ubitą z 1 białka i 1 łyżki cukru pudru. Wylewam na spód natłuszczonej formy z kominkiem. Wstawiam do lodówki na ok 30 minut.

    W ten sam sposób przygotowuję 2 kolejne warstwy pianki, wylewając jedną na drugą.

    Gotowy wieniec wybijam na paterę. W kominie umieszczam pokrojone na kawałki owoce

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556