Przepis na Ziemniaki faszerowane

Składniki potrzebne do przepisu: Ziemniaki faszerowane

  • ziemniaki malutkie 15 szt
  • oliwa
  • sól
  • >wędzony łosoś 100 g
  • śmietana kwaśna gęsta lub serek kremowy 1/2 szklanki
  • chrzan tarty 2 łyżki
  • sok z cytryny ewentualnie
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Ziemniaki faszerowane ?

    Wyszorowane ziemniaki w skórce posolić, skropić

    oliwą i upiec do miękkości.

    Łososia pokroić w cienkie paseczki.

    Śmietanę wymieszać z chrzanem, ewentualnie doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem.

    Ostudzone ziemniaki przeciąć w poziomie na pół, lekko wydrążyć każdą połówkę gałkarką do melonów lub

    małą łyżeczką.

    Nadziewać ziemniaki białym kremem i dekorować zwiniętym paskiem łososia.

    Do ziemniaków ze śmietanowym kremem można

    dodać kawior, kawałeczki śledzia albo wędzonego

    pstrąga.

    Dekorować piórkami czerwonej cebuli, szczypiorkiem, kaparami.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556