Składniki potrzebne do przepisu: Ziemniaki faszerowane
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Ziemniaki faszerowane ?
Wyszorowane ziemniaki w skórce posolić, skropić
oliwą i upiec do miękkości.
Łososia pokroić w cienkie paseczki.
Śmietanę wymieszać z chrzanem, ewentualnie doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem.
Ostudzone ziemniaki przeciąć w poziomie na pół, lekko wydrążyć każdą połówkę gałkarką do melonów lub
małą łyżeczką.
Nadziewać ziemniaki białym kremem i dekorować zwiniętym paskiem łososia.
Do ziemniaków ze śmietanowym kremem można
dodać kawior, kawałeczki śledzia albo wędzonego
pstrąga.
Dekorować piórkami czerwonej cebuli, szczypiorkiem, kaparami.