Przepis na Sznycle grzybowe

Składniki potrzebne do przepisu: Sznycle grzybowe

  • cebula 1 szt
  • bułka pszenna 4 kromki
  • >świeże grzyby 25 dag
  • śmietanka 3 łyżki
  • jajka 4 szt
  • orzechy włoskie (posiekane) 1 szkl
  • bułka tarta 1 szkl
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 48min.
    Czas przygotowania: 40 min.
    Czas smażenia: 8 min.

     

    jak przyrządzić Sznycle grzybowe ?

    Grzyby myjemy i gotujemy do miękkości. Kromki bułki namaczamy w śmietanie. Dwa jajka gotujemy na twardo. Cebule obieramy kroimy drobno i rumienimy na oleju. Grzyby, cebulę i osączoną bułkę mielimy, dodajemy do tego posiekane gotowane jajka, orzechy, sól, pieprz i 2 surowe żółtka. Wszystko dokładnie mieszamy. Z 2 białek ubijamy pianę dodajemy do masy wraz z 2 łyżkami bułki tartej.

    Forujemy sznycle obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na oleju.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556