Przepis na Chlebek ziołowy z grila

Składniki potrzebne do przepisu: Chlebek ziołowy z grila

  • >chleb pszenny 1 bochenek
  • masło 1/2 kostki
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • zioła prowansalskie 2 łyżeczki
  • ser żółty 25 dkg
  • ser topiony 1
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Chlebek ziołowy z grila ?

    Natkę pietruszki opłukać i osuszyć, a następnie posiekać. Wymieszać z ziołami prowansalskimi, miękkim masłem, tartym serem żółtym, serkiem topionym, solą, pieprzem i wszystko razem zmiksować mikserem na jednolitą masę. Chleb pokroić na kromki, ale nie przecinając do końca, tak by spodnia część była cała. Przesmarować kromki przygotowanym masłem ziołowo – serowym i zawinąć chleb w kilka warstw w folię aluminiową. Piec na grillu ok. 30 – 40 minut często obracając.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556