Przepis na Gofry piernikowe

Składniki potrzebne do przepisu: Gofry piernikowe

  • >kuwertura mleczna 100 g
  • płatki migdałowe 100 g
  • miód 150 g
  • przyprawa do piernika 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mąka 250 g
  • jajka 4 szt
  • aromat cytrynowy 1 łyżeczka
  • >aromat pomarańczowy 1 łyżeczka
  • >masło lub margaryna 250 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Gofry piernikowe ?

    Masło lub margarynę utrzeć na pienistą masę. Dodać aromaty pomarańczowy i cytrynowy oraz jaja. Wszystko dokładnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.

    Dodać przyprawę do pierników, miód i ugnieść gładkie ciastko. Na koniec połączyć ciasto z połową migdałów. Upiec gofry w gofrownicy.

    Kuwerturę rozpuścić w kąpieli wodnej, posmarować wafle i ułożyć na wierzchu płatki migdałowe.