Przepis na Gołąbki z mięsno-grzybowe

Składniki potrzebne do przepisu: Gołąbki z mięsno-grzybowe

  • ryż 80 dkg
  • >mięso mielone 1 kg
  • kapusta 1 główka
  • cebula 2 szt
  • >suszone borowiki 1 garść
  • sól
  • pieprz
  • olej 3 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
    Czas przygotowania: 3 godz.

     

    jak przyrządzić Gołąbki z mięsno-grzybowe ?

    Grzyby podgotować, odlać wodę z grzybów i dodać do gotującego się ryżu. Ryż osolić. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone grzyby. Chwilę poddusić. Do zimnego ryżu dodać mięso mielone, grzyby z cebulką. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem. Farsz zawijać w liście wcześniej ugotowanej kapusty. Do naczynia żaroodpornego , wkładamy gołąbki. Pieczemy około 80 minut