Przepis na Gotowana kapusta kiszona

Składniki potrzebne do przepisu: Gotowana kapusta kiszona

  • kapusta kiszona pół kg
  • cebula 1 sztuk
  • marchew 1 sztuk
  • olej 3-4 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • cukier pół łyżeczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Gotowana kapusta kiszona ?

    Kiszoną kapustę zalać wodą i odcedzić.

    Ponownie zalać wodą, dodać pokrojoną cebulę i gotować do miękkości ok 1 godz.

    W czasie gotowania dodać podsmażony boczek z tłuszczem.

    Wodę uzupełniać, by kapusta się nie przypaliła.

    Dodać sól, pieprz, cukier do smaku.

    Jeśli kapusta jest bez marchewki, to można jedną marchew poszatkować i dodać do gotowania.