Przepis na Kapusta kwaszona po staropolsku 1

Składniki potrzebne do przepisu: Kapusta kwaszona po staropolsku 1

  • kapusta kwaszona 500 g
  • cebula
  • tłuszcz 2 łyżki
  • >śliwki węgierski 250 g
  • mąka 1,5 łyżki
  • sól
  • cukier
  • ziele angielskie
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Kapusta kwaszona po staropolsku 1 ?

    Kapustę pokrajać, zalać małą ilością wrzącej wody z dodatkiem tłuszczu, zagotować pod przykryciem. Następnie odkryć na chwilę i gotować ok. 50 min. Pod przykryciem. Śliwki umyć, wypestkować, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać mąkę, razem zasmażyć. Włożyć do kapusty pod koniec gotowania razem ze śliwkami i przyprawami.