Przepis na Kapusta pekińska

Składniki potrzebne do przepisu: Kapusta pekińska

  • kapusta pekińska 1/2 kg
  • >szczypior 1 pęczek
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • kiwi 1 duża sztuka
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Kapusta pekińska ?

    Kapustę pekińską poszatkować. Rzodkiewkę pokroić w plastry, szczypiorek poszatkować. Kiwi obrać ze skórki i pokroić w paski. Na półmisku ułożyć kapustę pekińską, następnie rzodkiewkę, kiwi i szczypiorek. Całość delikatnie wymieszać.

    Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny, solą i cukrem. Gotowym sosem polać sałatkę.