Przepis na Kapusta z dodatkami

Składniki potrzebne do przepisu: Kapusta z dodatkami

  • kiszona kapusta 2 kg
  • >kiełbasa cienka 40 dag
  • >łopatka lub karczek 30 dag
  • cebula 2 sztuki
  • grzyby suszone 7-8 sztuk
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
    Czas przygotowania: 50 min.

     

    jak przyrządzić Kapusta z dodatkami ?

    Kapustę odcisnąć, zalać wodą, odstawić do gotowania. Dodać przyprawy, pokrojone mięso i opłukane grzyby. Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać kiełbasę pokrojoną w plasterki. Przesmażyć. Dodać do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Gotować do miękkości.