Przepis na Kapusta z makaronem

Składniki potrzebne do przepisu: Kapusta z makaronem

  • kapusta kiszona 30 dag
  • makaron dowolny 50 dag
  • pieczarki ok 10 średnich szt
  • cebula 1 szt
  • olej 1 łyżka
  • masło 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
    Czas przygotowania: 50 min.

     

    jak przyrządzić Kapusta z makaronem ?

    Kapustę odcisnąć, zalać wodą postawić do gotowania. Posolić. Gdy kapusta będzie miękka odcedzić. Cebulę obrać, pokroić i zrumienić na oleju. Dodać do kapusty i wymieszać.

    Pieczarki obrać, pokroić w plastry i przesmażyć lekko na maśle, oprószyć solą. Makaron ugotować, przelać przez sito. Przełożyć do większego naczynia.

    Do makaronu dodać kapustę, pieczarki i wszystko wymieszać i doprawić do smaku.