Przepis na Masełko bazyliowe (do ryb i mięs)

Składniki potrzebne do przepisu: Masełko bazyliowe (do ryb i mięs)

  • masło 1/2 kostki
  • bazylia 2 łyżki
  • cebula starta
  • cytryna
  • sól
  • pieprz biały
  • czosnek (zmiażdżony) 2 ząbki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
    Czas przygotowania: 5 min.

     

    jak przyrządzić Masełko bazyliowe (do ryb i mięs) ?

    Masło utrzyj za pomocą miksera. Dodaj składniki, dopraw. Dobrze wymieszaj.

    Gotowe masełko schłodź. Uformuj w rulon o średnicy ok. 4 cm i zawiń w folię.

    Podawaj np.

    1. pokrojone w plasterki, układaj na świeżo upieczonym mięsie, rybie lub warzywach (szybka się rozpuszcza),

    2. obkładaj surowe produkty tuż przed ułożeniem na grillu

    3. idealny dodatek do pieczywa