Przepis na Moczka II

Składniki potrzebne do przepisu: Moczka II

  • >Pasternak duży 1 szt
  • pietruszka 1 szt
  • marchew 1 szt
  • >Piernik miodowy 7 – 10 dag
  • migdały 5 dag
  • rodzynki 5 dag
  • masło 3 dag
  • cukier 2 – 3 łyżki
  • sól
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
    Czas przygotowania: 45 min.

     

    jak przyrządzić Moczka II ?

    Warzywa umyć, obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn, ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Dodać rodzynki, obrane i pokrojone w paski migdały, cukier i rozdrobniony piernik do zagęszczenia potrawy. Ciągle mieszając, zagotować do momentu rozklejenia się piernika. Pod koniec gotowania dodać masło. Podawać na zimno lub na ciepło.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556