Przepis na Quiche mini ze szpinakiem

Składniki potrzebne do przepisu: Quiche mini ze szpinakiem

  • sól 1 do smaku
  • ser cheddar 20 dag
  • śmietana 18% 1 szklanka
  • jajka 3 szt
  • szynka 15 dag
  • szpinak 1/2 szklanki
  • woda 1/2 szklanki
  • masło 15 dag
  • mąka 30 dag
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Quiche mini ze szpinakiem ?

    Mąka + masło + woda i sól-zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówki.

    W międzyczasie robimy nadzienie. Rozbełtane jajka, śmietana, szpinak mrożony, pokrojoną w drobną kostkę szynkę, starty na tarce ser. Mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe.

    Mini kokilki do zapiekania /ja mam o średnicy 11 cm./, wcześniej posmarowane masłem i oprószone mąką albo sezamem, wykładamy ciastem, nakłuwamy i zapiekamy 5-10 min. Potem wlewamy farsz i ponownie zapiekamy około 20-25 min w temp. 170-180st. Długość zapiekania zależy od piekarnika, farsz musi się ściąć i lekko zarumienić.

    Smacznego

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556