Przepis na Roladki z natką pietruszki

Składniki potrzebne do przepisu: Roladki z natką pietruszki

  • >szynka wieprzowa 60 dag
  • >łopatka mielona ok30 dag
  • natka pietruszki ok 1 pęczka
  • jajko 1 szt
  • cebula 1/2 szt
  • bułka łupana 1/2 szt
  • czosnek 2-3 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz
  • bulion
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
    Czas przygotowania: 20 min.
    Czas smażenia: 15 min.

     

    jak przyrządzić Roladki z natką pietruszki ?

    Mięso pokroić na plastry i rozbić tłuczkiem. Czosnek obrać, pokroić i rozetrzeć z solą. Natrzeć plastry mięsa i oprószyć pieprzem.

    Bułkę namoczyć w mleku czy wodzie i odcisnąć. Natkę i cebulę drobno pokroić, dodać do mięsa mielonego, dodać też bułkę i wbić jajko. Zarobić masę i doprawić do smaku.

    Przygotowany farsz nakładać na plastry mięsa i zwijać roladki. Można spiąć wykałaczką.

    Na patelni rozgrzać olej i zasmażyć zawiniętą stroną. Smażyć ze wszystkich stron.

    Można podlać bulionem i dusić do miękkości.

    Na ciepło smaczne do obiadu, a na zimno na kanapki.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556