Przepis na Śledź w sosie chrzanowym z rodzynkami – PALCE LIZAĆ

Składniki potrzebne do przepisu: Śledź w sosie chrzanowym z rodzynkami – PALCE LIZAĆ

  • natka pietruszki 1 pęczek
  • pieprz czarny 1 do smaku
  • cukier 1 do smaku
  • jajko ugotowane na twardo 2 szt
  • >gęsta śmietana 1 kubek
  • jogurt 1 kubek
  • majonez 3 łyżki
  • chrzan 2-3 łyżki
  • rodzynki 1 garście
  • >sok z połówki cytryny 1 szt
  • >matiasy 6-8 szt
  • sól 1 do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Śledź w sosie chrzanowym z rodzynkami – PALCE LIZAĆ ?

    Filety opłukać i osuszyć. Rodzynki wrzucić na 3 minuty do wrzącej wody, odsączyć, ostudzić. Posiekać jajka i umytą osuszoną pietruszkę. Wymieszać śmietanę z jogurtem, majonezem i chrzanem. Wsypać jajka, pietruszkę i rodzynki. Doprawić do smaku solom, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Filety pokroić na kilkucentymetrowe kawałki, ładnie je poukładać na półmisku i zalać sosem

    Smacznego !!!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556