Przepis na Swojskie jadło

Składniki potrzebne do przepisu: Swojskie jadło

  • ziemniaki duże 6 sztuk
  • >kiełbasa śląska 5 sztuk
  • cebula duża 3 sztuki
  • >wędzony lub surowy boczek 10 plastrów
  • sól
  • pieprz
  • >liście kapusty kilka sztuk
  • olej 2 łyżki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
    Czas przygotowania: 100 min.

     

    jak przyrządzić Swojskie jadło ?

    Ziemniaki obrać, pokroić w plastry lub w grubszą kostkę. Boczek pokroić w paski, lub gdy jest w całości w kostkę, to samo z kiełbasą. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Wszystko wymieszać w misce, z olejem, solą i pieprzem. Liśćmi kapusty obłożyć kociołek i na nie wyłożyć wszystkie składniki, zakryć je liśćmi kapusty i nałożyć dekielek od kociołka. Kociołek wstawiamy w środek ogniska i zostawiamy na ok 1 godz lub 1, 1/2 godziny!

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556