Jak przyrządzić Placki Ziemniaczane z Czosnkiem i Zieloną Pietruszką?

Przepis: Placki Ziemniaczane z Czosnkiem i Zieloną Pietruszką

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Jak przyrządzić Placki Ziemniaczane z Czosnkiem i Zieloną Pietruszką?

1. Ziemniaki i jedną cebulę zetrzeć na tarce,następnie odlać nadmiar „wody.

Wbić jajka, dodać zmiażdżony czosnek, poszatkowaną drobno drugą cebulę, mąkę pszenną i ziemniaczaną, posiekaną natkę pietruszki i szczyptę proszku do pieczenia (żeby były bardziej puszyste).

Wlać sos sojowy do smaku (ewentualnie maggi) i przyprawy wedle upodobania (ja lubię placuszki bardziej na ostro więc dodaję odrobinę chili i dużo pieprzu).

Wszystko razem wymieszać.

2.Łyżką nabierać powstałą masę ziemniaczaną.

Placki smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju aż nabiorą złocistego koloru.

3.Podawać ze śmietaną, cukrem lub każdym innym sosem.

Smacznego!!!!!!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556