Przepis: Placki Ziemniaczane z Czosnkiem i Zieloną Pietruszką
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Jak przyrządzić Placki Ziemniaczane z Czosnkiem i Zieloną Pietruszką?
1. Ziemniaki i jedną cebulę zetrzeć na tarce,następnie odlać nadmiar „wody.
Wbić jajka, dodać zmiażdżony czosnek, poszatkowaną drobno drugą cebulę, mąkę pszenną i ziemniaczaną, posiekaną natkę pietruszki i szczyptę proszku do pieczenia (żeby były bardziej puszyste).
Wlać sos sojowy do smaku (ewentualnie maggi) i przyprawy wedle upodobania (ja lubię placuszki bardziej na ostro więc dodaję odrobinę chili i dużo pieprzu).
Wszystko razem wymieszać.
2.Łyżką nabierać powstałą masę ziemniaczaną.
Placki smażyć z obydwu stron na rozgrzanym oleju aż nabiorą złocistego koloru.
3.Podawać ze śmietaną, cukrem lub każdym innym sosem.
Smacznego!!!!!!