Przepis na Baranina z grzybami

Składniki potrzebne do przepisu: Baranina z grzybami

  • baranina 1200 g
  • tymianek suszony 1 łyżeczka
  • mięta listek
  • pietruszka pęczek
  • czosnek 1-3 ząbków
  • olej 1 łyżka
  • papryka w proszku
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony
  • cebula 1 sztuka
  • pieprz czerwony 1 łyżeczka
  • >prawdziwki 250 g
  • >rosołek 1/2 szklanki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
    Czas przygotowania: 3 godz.

     

    jak przyrządzić Baranina z grzybami ?

    Mięso umyć i osuszyć. Liść mięty i pietruszkę posiekać. Tymianek rozkruszyć w palcach. Następnie zioła wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, łyżką oleju, papryką, solą i pieprzem. Mieszanką ziół wysmarować dokładnie mięso i przełożyć do namoczonego garnka rzymskiego.

    Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, łyżeczkę czerwonego pieprzu i grzyby. Podlać rosołkiem. Naczynie przykryć. Po ok. godzinie pieczenia mięso polać powstałym sosem. Do gotowego sosu pasuje kwaśna śmietana. Podawać z białym chlebem, bądź ziemniakami, zieloną sałatą.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556