Składniki potrzebne do przepisu: Baranina z grzybami
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
jak przyrządzić Baranina z grzybami ?
Mięso umyć i osuszyć. Liść mięty i pietruszkę posiekać. Tymianek rozkruszyć w palcach. Następnie zioła wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, łyżką oleju, papryką, solą i pieprzem. Mieszanką ziół wysmarować dokładnie mięso i przełożyć do namoczonego garnka rzymskiego.
Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, łyżeczkę czerwonego pieprzu i grzyby. Podlać rosołkiem. Naczynie przykryć. Po ok. godzinie pieczenia mięso polać powstałym sosem. Do gotowego sosu pasuje kwaśna śmietana. Podawać z białym chlebem, bądź ziemniakami, zieloną sałatą.