Jak przygotować Danie z abruzji?

Przepis: Danie z abruzji

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Jak przygotowaćDanie z abruzji ?

Jarzyny obrać i drobno pokrajać, następnie przesmażyć na oleju. Gdy będą przyrumienione, dorzucić namoczoną (12 godz. przed gotowaniem) fasolę, dolać wody, posolić, wsypać pieprz, cząbr i bazylię. Po 1 godz. gotowania dołożyć kiełbasę, boczek i na 10 min. przed końcem gotowania włożyć spaghetti. Czas gotowania zależy od gatunku fasoli. Podawać z tartym serem. Przepis pochodzi z książki Pt. Kuchnia włoska” autorstwa Pani Marii Iwaszkiewicz i Pana Stanisława Włodka.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553