Jak przyrządzić Leidsusie?

Przepis: Leidsusie

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Leidsusie?

Mleko zagotować z solą i masłem, dodać mąkę, wyrobić, aż ciasto przestanie się przylepiać do ścianek. Zdjąć z ognia, roztrzepać w cieście jajka tak, aby ciasto swobodnie spływało z łyżki i układało się we wstążki. Napełnić ciastem plastikowy woreczek z odciętym rogiem i wyciskać małe, okrągłe placuszki na natłuszczoną blachę, rzadko rozmieszczone, piec ok. 25 min. do zbrązowienia. Nie ochładzać szybko piekarnika, bo pączki klapną. Po ostudzeniu upewnić się, że spód każdego pączka stwardniał. Utrzeć margarynę wraz z utartym serem, kminkiem, posiekaną pietruszką, przecierem pomidorowym, solą i pieprzem. Krem nałożyć do strzykawki i wciskać do środka upieczonych pączusiów przez boczne nacięcie.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556