Przepis na Chłodnik Gazpacho

Składniki potrzebne do przepisu: Chłodnik Gazpacho

  • pomidory 1/2 kg
  • papryka 2 szt
  • ogórek 1 szt
  • czosnek 2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • ocet 1 łyżka
  • cytryna 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • estragon do smaku
  • tymianek kilka listków
  • woda 1 L
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Chłodnik Gazpacho ?

    Z pomidorów i papryki zdjąć skórkę, posiekać. Ogórek, czosnek i cebulę obrać, posiekać. Dodać tymianek, ocet, koncentrat pomidorowy i 1l wody, zmiksować, wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą i przyprawić do smaku. Dobrze schłodzić.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556