Przepis na Makaron z zielonym groszkiem

Składniki potrzebne do przepisu: Makaron z zielonym groszkiem

  • sól 1 do smaku
  • >olej lub oliwa 2-3 łyżki
  • >liście selera 1 garść
  • spaghetti 50 dag
  • groszek mrożony 50 dag
  • >vegeta 2-3 łyżeczki
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Makaron z zielonym groszkiem ?

    Groszek wrzucić na wrzącą wodę, ok.1 litra, dodać liście selera, olej lub oliwę, vegetę, gotować około 10-15 min. W tym czasie połamać spaghetti na kawałki ok.3 cm, dołożyć do groszku i dalej gotować, aż makaron będzie al dente. W trakcie gotowania mieszać, dosolić do smaku, w razie potrzeby uzupełnić wodą. Generalnie makaron ma wchłonąć płyn, na dnie powinno zostać go niewiele. Podawać w głębokich talerzach zaraz po przygotowaniu.