Przepis na Minestrone wg. Stendhala

Składniki potrzebne do przepisu: Minestrone wg. Stendhala

  • ryż 8 garści
  • >kapusta zielona włoska 1 główka
  • >dynia mała 1 szt
  • marchew 4 szt
  • seler 1 szt
  • cebula 6 – 7 szt
  • ziemniaki 3 szt
  • słonina 80 g
  • czosnek 1 ząbek
  • >zielona pietruszka 1 łyżka
  • fasola 500 g
  • pomidory 1 szt
  • rozmaryn 1 gałązka
  • szałwia 1 gałązka
  • kiełbasa 250 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.
    Czas gotowania: 3 godz.

     

    jak przyrządzić Minestrone wg. Stendhala ?

    Wszystko oprócz ryżu i kapusty włożyć do kociołka Seler, marchew i cebula muszą być pokrajane w plasterki, kabaczki w kostkę (obrane i bez pestek). Posolić i zalać dużą ilością wody, gotować bardzo wolno, w miarę gotowania dolewać wody. Na godzinę przed zdjęciem garnk (kociołka) z ognia dorzucić kapustę podzieloną na osobne liście, większe przekrajać na pół. Ryż wrzucić na pół godziny przed zdjęciem z ognia, Ziemniaki rozgnieść dla zagęszczenia zupy. Przed podaniem wsypać dwie garście utartego sera. Przepis pochodzi z książki Pt. „Kuchnia włoska” autorstwa Pani Marii Iwaszkiewicz i Pana Stanisława Włodka.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556