Składniki potrzebne do przepisu: Minestrone wg. Stendhala
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 3 godz.
jak przyrządzić Minestrone wg. Stendhala ?
Wszystko oprócz ryżu i kapusty włożyć do kociołka Seler, marchew i cebula muszą być pokrajane w plasterki, kabaczki w kostkę (obrane i bez pestek). Posolić i zalać dużą ilością wody, gotować bardzo wolno, w miarę gotowania dolewać wody. Na godzinę przed zdjęciem garnk (kociołka) z ognia dorzucić kapustę podzieloną na osobne liście, większe przekrajać na pół. Ryż wrzucić na pół godziny przed zdjęciem z ognia, Ziemniaki rozgnieść dla zagęszczenia zupy. Przed podaniem wsypać dwie garście utartego sera. Przepis pochodzi z książki Pt. „Kuchnia włoska” autorstwa Pani Marii Iwaszkiewicz i Pana Stanisława Włodka.