Składniki potrzebne do przepisu: Oryginalne indyjskie CURRY
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.
jak przyrządzić Oryginalne indyjskie CURRY ?
Proszę pokroić pierś z kurczaka, obsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Oddzielnie poddusić do miękkości pokrojona w piórka cebulkę. Na dużą patelnię typu wok lub do garnka wrzucamy piersi i cebule, dodajemy pomidory, przyprawy, czosnek i jogurt. Wszystko razem powinno się gotować na małym ogniu przez jakieś pół godziny. Trzeba pamiętać o mieszaniu! Kolor potrawy powinien być intensywnie pomarańczowy- od dużej ilości curry i raczej pikantne. Podane ilości składników są dla 3-4 osób.
Proponujemy podawać z brązowym ryżem (z białym smakuje jak zwykły „chińczyk”), nam osobiście najlepiej smakuje z gotowymi blatami do pizzy lub gorącymi bułeczkami prosto z piekarnika!