Przepis na Potrawa z Libanu

Składniki potrzebne do przepisu: Potrawa z Libanu

  • >mięso mielone (baranina) 30 dag
  • >zielona pietruszka 1/2 pęczka
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • cebula mała 1 szt
  • pomidor mały 1 szt
  • cynamon 1/2 łyżeczki
  • >goździki mielone 1/2 łyżeczki
  • >vegeta 1 łyżeczka
  • pieprz 1 szczypta
  • ziemniak duży 1 szt
  • pomidor 2 szt
  • cebula 2 szt
  • papryka 1 szt
  • bakłażan 1 szt
  • cukinia 1 szt
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
    Czas przygotowania: 1 godz.

     

    jak przyrządzić Potrawa z Libanu ?

    Mięso mielone zagniatamy z 1 pomidorem i 1 cebulką pokrojone w drobną kosteczkę, natką pietruszki, szczypiorkiem i przyprawami (cynamon, goździki, wegeta i sól). Wykładamy na dno dużego garnka posmarowanego olejem. Na mięso układamy warstwami warzywa pokrojone w grube plastry. Najpierw ziemniaki, papryka, cebula, cukinia, ziemniaki, bakłażan, pomidor i tak aż do wyczerpania wszystkich składników. Na wierzch posypujemy wegetą i zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy na małym gazie pod przykryciem około 1 godziny. Doprawiamy do smaku na talerzu. Bardzo smaczne, aromatyczne i niskokaloryczne danie.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556