Przepis na Snapper lub Pstrag

Składniki potrzebne do przepisu: Snapper lub Pstrag

  • ryba cała 1 1 – 2 kg
  • ryż 2 łyżki
  • >papryczka chili czerwona 1
  • krewetki ugotowane i obrane 6 garstka
  • natka pietruszki lub koperek garstka
  • cytryna w plastrach 1
  • sól szczypta 3
  • pieprz ziołowy szczypta 3
  • oliwa czosnkowa 2 łyżki
  • masło klinek
  • >sałata masłowa liście
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
    Czas przygotowania: 10 min.

     

    jak przyrządzić Snapper lub Pstrag ?

    Oczyścić, umyć rybę, delikatnie naciąć skore i natrzeć sola i pieprzem .

    Ugotowany ryż wymieszać z krewetkami i posiekana natka

    Włożyć ten farsz do ryby i spiąć wykałaczkami.

    Ułożyć na foli posmarowanej oliwą.

    Obłożyć rybę posiekana papryczka, natka, plastrami cytryny i klinek masła.

    Zawinąć szczelnie folia i włożyć do nagrzanego piekarnika 180c na 20 min lub grilowac 15 min.

    Po wyjęciu z pieczenia przestudzić około 10 min, odwinąć i serwować na liściach salaty.

    SMACZNEGO – PALCE LIZAĆ

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556