Przepis na Turecka zupa pomidorowa

Składniki potrzebne do przepisu: Turecka zupa pomidorowa

  • >bulion warzywny 1 litr
  • makaron drobne niteczki 1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy lub pomidory w puszce 1 puszka
  • masło 2 łyżka czubata
  • sól szczypta
  • pieprz
  • >chilli szczypta
  • mięta świeża lub suszona szczypta
  • czosnek roztarty z solą
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Turecka zupa pomidorowa ?

    Do gorącego bulionu dodaj makaron i odstaw aż napęcznieje (ok 15-20 min). Następnie wstaw garnek na ogień i dodaj koncentrat(lub pomidory), zamieszaj i odczekaj chwile, dodaj przyprawy i posiekany drobno czosnek, gotuj na wolnym ogniu do momentu zagotowania. Następnie odstaw z ognia i dodaj 2 stołowe łyżki masła (możesz więcej- w zależności od Twojego smaku). Zupa gotowa ))

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556